Politika privatnosti

OPĆENITO O OBRADI PODATAKA

Upravljač osobnim podacima je samostalni poduzetnik Voila Beauty Shop, Jan Jevšovar s.p.; Šaleška cesta 19; 3320 Velenje; Porezni broj: SI39224961.

Otvaranjem i korištenjem web stranice razmjenjuju se različite informacije i podaci između vašeg uređaja i servera, a mogu uključivati ​​i osobne podatke prema Općoj uredbi EU o zaštiti podataka (Uredba (EU) 2016/670, u nastavku Opća uredba) i primjenjivog slovenskog Zakona o zaštiti osobnih podataka. U nastavku vam predstavljamo razmjenu podataka te precizno definiramo korištenje, interes i razloge.

Web stranica je dostupna na HTTPS sigurnom protokolu koji osigurava kriptiranu vezu i razmjenu podataka, a naši serveri su ažurirani na najnovije verzije što povećava razinu sigurnosti.

OSOBNI PODACI I OBRADA

Osobni podatak je informacija koja vas identificira kao određenu ili prepoznatljivu osobu. Upravljač u skladu sa svrhama koje su navedene u nastavku politike privatnosti, prikuplja sljedeće osobne podatke:

 • Osnovni podaci o stranki koji se prikupljaju u slučaju narudžbe u web trgovini (ime, prezime, adresa, e-adresa i broj telefona) te u slučaju registracije kupca kao korisnika u web trgovini (korisničko ime, e-adresa i lozinka za pristup).

 • Podaci o korisnikovim kupnjama i izdanim računima

 • IP adresa uređaja

 • Datum i vrijeme pristupa

 • URL adresa web stranice i referalni URL (kanal i kampanja – način akvizicije posjetitelja ili izvor preko kojeg je posjetitelj došao na web stranicu)

 • Vrijeme provedeno na web stranici, broj i URL-ovi posjećenih stranica te ukupno vrijeme posjeta

 • Vrsta preglednika koji koristite i operativni sustav koji koristite

 • Upravljač ne prikuplja i ne obrađuje vaše osobne podatke, osim kada vi to dopustite ili na to pristanete ili za to postoji zakonska osnova i upravljač ima legitiman interes za obradu.

OBRADA PODATAKA NA TEMELJU ZAKONA ILI UGOVORNOG ODNOSA

KUPNJA U WEB TRGOVINI

U slučaju sklapanja i realizacije ugovora s upravljačem (u slučaju kupnje u internetskoj trgovini) morate dati osobne podatke za potrebe sklapanja ugovora. Obrada narudžbe u web trgovini nije moguća bez davanja osobnih podataka.

Prilikom obrade narudžbe vaše podatke prenosimo u računovodstveni program koji je registriran u EU i prikazuje odgovarajuće tehničke i organizacijske mjere u skladu s Općom uredbom za sigurnu obradu vaših osobnih podataka.

Vaše osobne podatke prosljeđujemo dostavnoj službi koja je registrirana u EU i prikazuje odgovarajuće tehničke i organizacijske mjere u skladu s Općom uredbom za sigurnu obradu vaših osobnih podataka.

SLANJE PROMOTIVNIH PORUKA

Sukladno 2. stavku članka 158. ZEKom-1, upravljač vam može slati elektroničke poruke o prodajnim akcijama ili novostima na vašu e-adresu koju ste naveli uz narudžbu. Upravljač ni pod kojim uvjetima neće proslijediti vašu e-adresu trećim osobama, a također uvijek imate mogućnost odjave od primanja promotivnih poruka klikom na poveznicu u samoj poruci. Vašu odluku upravljač uvijek poštuje, a odjava se odvija automatski i stupa na snagu odmah.

OBRADA OSOBNIH PODATAKA NA TEMELJU ZAKONITOG INTERESA

U skladu s Općom uredbom, upravljač može obrađivati ​​podatke i na temelju zakonitog interesa. Upravljač uvijek nastoji osigurati da prava i slobode pojedinca ili posjetitelja web stranice uvijek prevladavaju nad tim interesima. Ako ne želite da se podaci obrađuju, ili ako želite izbrisati ili zaustaviti obradu, možete nas obavijestiti putem e-pošte na [email protected].

OPĆA STATISTIČKA OBRADA

Za potrebe optimizacije web stranice, praćenja ispravnosti rada web stranice, analize prodaje, ponovnih kupnji i ponašanja kupaca, kao i za potrebe optimizacije poslovanja i mjerenja učinkovitosti poslovanja koristimo analitički alat Google Analytics. Pomoću alata pratimo prodaju po kanalima prodaje, koliko kupaca ponavlja kupnju te u kojoj količini i vrijednosti, pratimo odzive na oglasne kampanje i opće statističke podatke o posjećenosti. Koristimo anonimizaciju IP adrese tako da se vaša IP adresa nikada ne dijeli. Nakon što vaša IP adresa postane anonimna, više nije moguće utvrditi tko ste, stoga Google Analytics ni na koji način ne može povezati vaš uređaj s drugim Google podacima.

PRISTUP DO POVIJESTI NARUDŽBI I DRUGIH PODATAKA

Kada nazovete ili pošaljete e-poruku, upravljačevi zaposlenici mogu pristupiti vašoj povijesti narudžbi i osobnim podacima, pod uvjetom da im date svoje osobne podatke ili broj računa ili narudžbe. Na temelju pristupa mogu vam ponuditi bolju uslugu i ponudu, kao i učinkovito rješenje eventualnih reklamacija.

PRILAGOĐENO KOMUNICIRANJE S POSTOJEĆIM I POTENCIJALNIM KUPCIMA

Prilagođenu komunikaciju (putem e-pošte, obavijesti preglednika ili društvenih mreža) koristimo kako bismo vam predstavili relevantne ponude, poslali vam popuste i drugi sadržaj koji bi vas mogao zanimati na temelju vaših prošlih interakcija s našom web stranicom. Za provođenje ove vrste komunikacije koristimo vaše demografske podatke (spol, dob i lokaciju), povijest kupnje (kupljeni proizvodi, broj kupnji), odazive na proizvode i preglede (otvaranje poruka, klikanje na poveznice) te obradu ponašanja i klikanja web stranice koje može pokrenuti slanje personaliziranih poruka.

Prilikom korištenja personalizirane komunikacije nikada ne izrađujemo korisničke profile, također vas ne profiliramo i ne fokusiramo se na vaše osobne podatke, već samo vršimo obradu na temelju većih grupa što onemogućava identifikaciju vas kao pojedinca.

OBRADA OSOBNIH PODATAKA NA TEMELJU SUGLASNOSTI

Upravljač može obrađivati ​​i prikupljati vaše osobne podatke, uz vaš pristanak, u svrhu provjere i garancije da koristite svoj web račun kojeg ste napravili registracijom na web stranici te za slanje promotivnih poruka i drugih sadržaja putem e-pošte , kada za to ne postoji druga pravna osnova, a za to ste dali izričitu suglasnost. Upravljač može obrađivati ​​i prikupljati vaše osobne podatke i u druge svrhe, ali samo ako ste o tim svrhama točno obaviješteni i ako ste dali izričiti pristanak.

Ako ne želite da se podaci obrađuju ili ako želite izbrisati ili prekinuti obradu, možete nas obavijestiti putem e-pošte na [email protected].

KOLAČIĆI

Kolačiće koristimo kako bismo osigurali izvrsno korisničko iskustvo te vodili statistiku i pratili rad web stranice. Naši analitički kolačići sadrže anonimizaciju IP adrese tako da vaši osobni podaci nisu prosljeđivani trećim osobama.

Kolačiće možete kontrolirati i njima upravljati na različite načine. Pritom imajte na umu da uklanjanje ili blokiranje kolačića može negativno utjecati na vaše korisničko iskustvo i pristup određenim stranicama naše web trgovine.

Većina preglednika automatski prihvaća kolačiće, ali možete odabrati želite li ili ne prihvatiti kolačiće putem kontrola preglednika koje se obično nalaze u izborniku “Alati” ili “Postavke” vašeg preglednika. Više informacija o tome kako promijeniti postavke preglednika ili kako blokirati, upravljati ili filtrirati kolačiće, možete pronaći na poveznici: www.allaboutcookies.org.

POHRANJIVANJE OSOBNIH PODATAKA

Upravljač vaše osobne podatke čuva onoliko dugo koliko je potrebno za ispunjenje svrhe za koju su osobni podaci prikupljeni i obrađeni. Ako je posebnim zakonom propisano čuvanje podataka na određeno vrijeme, tada upravljač te podatke obrađuje sukladno tom zakonu.

Ako ste izvršili narudžbu, završili ju i primili robu, podatke o narudžbi pohranjujemo na serveru 2 godine od datuma primitka narudžbe od vas. Ukoliko podnesete zahtjev za brisanjem vaših podataka iz naših baza, podatke možemo izbrisati i ranije, osim podataka o računu koji se prema zakonu ne mogu brisati i upravljač ih mora čuvati 5 godina.

Podaci u analitičkim alatima (Google Analytics) brišu se nakon 26 mjeseci.

OBRADA OSOBNIH PODATAKA NA TEMELJU UGOVORA

Korištenjem web stranice svjesni ste da upravljač vaše osobne podatke može povjeriti drugim ugovornim obrađivačima koji podatke mogu obrađivati ​​isključivo u ime upravljača i u granicama ovlasti upravljača. Tvrtka surađuje sa sljedećim ugovornim obrađivačima:

 • Pružatelj računovodstvenog programa i programa za upravljanje odnosima s kupcima,

 • Računovodstveni servis,

 • Pružatelj usluga e-pošte (npr. Google Mail, Mailchimp)

 • Pružatelj rješenja za web oglašavanje (npr. Facebook, Google)

 • Dostavna služba

Vaša privatnost nam puno znači, stoga upravljač nikada neće prosljeđivati ​​vaše osobne podatke trećim neovlaštenim osobama, a upravljač također bira samo provjerene ugovorne obrađivače čija je programska oprema regulirana sukladno Općoj uredbi.

U slučaju prijenosa osobnih podataka u treće države izvan EU, upravljač osigurava da je takav prijenos opravdan odlukom Povjerenstva o primjerenosti, odnosno posebnim ugovornim odredbama između poslodavca i obrađivača ili korisnika iz treće zemlje, sukladno s člankom 46. Uredbe (EU) 2016/679.

VAŠA PRAVA

Sukladno člancima 15., 16., 17., 18., 20. i 21. Opće uredbe, imate pravo pridobivanja informacija o vašim osobnim podacima koje pohranjujemo, pravo na ispravak i dopunu podataka, pravo na brisanje podataka, pravo na ograničenje obrade podataka, pravo na odbijanje i pravo na prijenos podataka.

Zahtjev za brisanje podataka koje čuvamo možete podnijeti putem e-pošte na [email protected] ili pismeno na adresu. Zahtjev za brisanje ili promjenu podataka možete također podnijeti na navedenu e-adresu.

Za više informacija o obradi podataka i dodatna pitanja možete nas kontaktirati putem gore navedene e-adrese ili pismeno na gore navedenu adresu tvrtke.

Pojedinac ima pravo opozvati pristanak i podnijeti pritužbu Informacijskom povjereniku Republike Slovenije, Dunajska cesta 22, Ljubljana, 01 230 97 30, [email protected].

Datum zadnje izmjene obavijesti o privatnosti: 27.3.2023.

Besplatna dostava za sve narudžbe iznad 90 €
Narudžbe predane do 15 sati šaljemo isti dan!
Prijavite se na e-novosti i ostvarite 10% popusta
Ažuriranje…
 • No products in the cart.